AGENDA

Middletown Police Advisory Board Meeting #10 July 19, 2021

7:00PM - 8:30PM

TOWN HALL COUNCIL CHAMBERS

19 W. GREEN STREET, MIDDLETOWN

https://townofmiddletown.zoom.us/j/99284363611

Meeting called by Salahudin Bin-Yusif (**Bold Names** are not present and (#) denotes number of unexplained absences)

Open Seat, Jelani Bryant,

Jacquelin Burditt, John Carwell, Wanda Dean, Emy Diaz,

Justin Faulkner, Michael Harpe, Debbie Harrington, Jason Hunt, Joyce Kidd,

Susan Mitchell, Yvette Santiago, Charles "Billy" Warrick,

Salahudin Bin-Yusif

Attendees: Non-Voting Members – Police Chief, Police Union Representative

Welcome & Attendance Bin-Yusif 7:00PM - 7:03PM(3 Min) 7:03 PM - 7:05 PM Approval of Agenda and Minutes of Last Mtg Bin-Yusif (2 Min) 7:05 PM - 7:15 PM Bin-Yusif **Chair's Report** 1. Recap of MPAB's progress thus far. (10 Min) 2. Report to be drafted for the July by the July meeting. 3. New Executive Committee Position -

7:15 PM – 7:30 PM (15 Min)

Sub-Committee Chair Reports

Sergeant at Arms

Committee Chairs

- 1. Police Report Evaluation
 - a. Chair Harpe
- 2. Community Connections
 - a. Chair Carwell
- 3. Research
 - a. Chair Mitchell

7:30 PM – 7:50 PM (20 Min)	Police Report – Chief Texter / Representative (Detailed Breakdown) 1. Community Trends 2. Crime / Incident Statistics	Chief / Representative
7:50 PM – 8:05 PM (15 Min)	Old Business 1. PAL / Recreation Center a. Monies 2. Increasing the Police Department Size b. Recruiting c. Hiring Practices	All
8:05 PM – 8:20 PM (15 Min)	New Business 1. 911 2. Summer MPAB Workshop	Harrington /Bin-Yusif
8:20 PM – 8:22 PM (2 Min)	Announcements 1. Next Meeting 8-16-2021	All
8:22 PM – 8:30 PM (8 Min)	Public Comments and Questions	All
8:30 PM	Meeting Close-out & Adjournment	All